Ulične svjetiljke

Ponovno su nas posjetili naši dragi gosti prodavači časopisa “Ulične svjetiljke”. Uz njih su bile prisutne i gospođe koje nesebično pružaju pomoć ljudima u najtežim trenucima neimaštine dok se ne snađu i krenu novim životnim putem. To su Nela Pujić-ministra Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva Trsat; Ivanka Juretić- član bratstva i ujedno distributerka časopisa “Ulične svjetiljke” za grad Rijeku; Livia Moskatelo- član bratstva,uključena od samih početaka u radu prihvatilišta za beskućnike “Ruže Sv. Franje” i časopisa “Ulične svjetiljke” te u samim počecima socijalne samoposluge “Kruh Sv.Elizabete” vezano za financijski dio aktivnosti i Dolores Turkalj- članica bratstva i tajnica u prihvatilištu za beskućnike “Ruže Sv.Franje”.

Članovi Udruge su sa suosjećajem saslušali osobne priče svakog prodavača, a kako bi susret ipak završio u veselom tonu svi smo skupa zapjevali.

Uz druženje, cilj posjeta je donacija Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva Trsat Udruzi Srce, koja ima veliku važnost, jer dolazi od strane onih kojima je pomoć također potrebna. Uz donaciju uručili su nam i prigodnu čestitku kojom su izrazili svoju želju.