To smo mi

fotografija-0002cAktivnosti naših korisnika u poludnevnom boravku,a koje provodimo izvan planiranih radionica, uče nas što raditi kada ostaneš sam kod kuće. Tada se lijepo vidi tko voli raditi, a tko baš i ne, tko rado pomaže, a tko baš tada mora na zrak. Ima onih koji odmah “skuže” i onih kojima se ne razmišlja, jer to netko drugi radi za njih. Sve u svemu, probleme riješimo i dužnosti privedemo kraju i to onda izgleda ovako:

U sklopu socijalne podrške soc. ugroženih obitelji i njihovih članova s intelektualnim teškoćama, svaki je dan osiguran prijevoz do prostorija Udruge. Nakon okupljanja omogućen im je topli napitak( čaj ili kava ) uz slušanje radija ili gledanje televizije – već prema željama korisnika.

fotografija-0004cKako bi korisnici aktivno sudjelovali u pripremi i podjeli obroka, kao i uređenju prostora nakon objeda, organizirana su jednodnevna dežurstva. Po dvoje se korisnika  brine o postavljanju stolova, pomažu pri dijeljenju hrane, skupljaju suđe, peru i spremaju.

Svakodnevno se formira grupa korisnika koja brine o dvorištu ispred ulaza. Poneki se korisnici, koji inače nemaju naviku kod kuće pomagati pri svakodnevnim kućanskim poslovima, uče obavljati iste u prostorima Udruge.[envira-gallery id=”296″]Znamo mi i zaboraviti na dosadne dužnosti pa napravimo feštu. Slavimo rođendane i priredimo ples.

Zabavlja nas i kada treba učiniti nešto extra, kao npr. složiti uredsku stolicu. Tada vidiš majstore na djelu.

Kada nam vrijeme dopusti izbacimo naš mali stolić i posložimo naše uratke i pokazujemo prolaznicima što mi znamo. Promociju naše Udruge upriličimo i na raznim manifestacijama i sajmovima.[envira-gallery id=”299″]

svibanj-20Lijepo vrijeme iskoristimo i za šetnju do Korza, a teta Nives nas uvijek počasti. Jedini problem, kod šetnje, je hvatanje onih dugonogih.

Najviše volimo kada nam u Udrugu dođu nova lica, a volimo se družiti i sa Udrugama iz cijele Hrvatske. Zadnje druženje je bilo na 7. Susretima klubova osoba s intelektualnim teškoćama u Ludbregu, gdje većina voli ples na kraju dok naš gorljivi sportaš Goran, voli natjecanja.


[URIS id=213][URIS id=186]